Down
Terug naar het overzicht

Echografie

Bij Fysiovenne kun je vanaf 1 januari (schouder, elleboog, pols) en 1 april (heup, knie en enkel) terecht voor echografie rondom alle gewrichten! Dat kan zonder verwijzing, en word vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Waarom echografie in de fysiotherapie?

Het doel van echografie is om zo snel mogelijk de beste analyse van jouw klacht/blessure te maken om vervolgens de snelste weg naar herstel te kunnen kiezen. Indien er aanleiding voor is betrekken we jouw huisarts of specialist bij die analyse.

Echografie als het perfecte analyse-instrument

Op de behandelbank en in de oefenzaal kunnen we al veel testen vwb de functie van spieren, pezen en gewrichten. Maar wat we natuurlijk niet kunnen is binnenin jouw lichaam kijken wat de feitelijke stand van zaken is. Daarvoor is de techniek van echografie de perfecte aanvulling. Met het driedimensionale beeld kunnen we veel beter beoordelen in welke mate spieren of pezen beschadigd zijn. Onze fysiotherapeuten hebben in een intensieve trainingsperiode van een half jaar geleerd hoe je alles goed in beeld brengt en hoe je het beeld moet interpreteren.

Bij wat voor soort klachten/blessures heeft echografie voordelen?

We kunnen met echografie alle pezen, slijmbeurzen en spieren onderzoeken. Een echografie-onderzoek heeft dus voordelen bij de analyse van:

  • – Spierblessures
  • – Peesblessures (bv scheuring of verkalking)
  • – Slijmbeursontsteking
  • – Klachten vanuit gewrichtskapsel
  • – Onderzoek naar cystes
  • – Rug -en bekkenklachten (spierfunctie meten)

 

Kan ik ook een eenmalige afspraak maken voor echografie?

Jazeker, dat kan! Je kunt online namelijk ook kiezen voor een eenmalig echografie onderzoek. Voor de digitale overdracht aan jouw huisarts of behandelaar (dat kan bijvoorbeeld een collega fysiotherapeut, specialist of podoloog zijn), vragen we je dan om toestemming te geven om die beelden in inclusief bondig verslag digitaal te versturen via Zorgmail, een beveiligde applicatie waar de meeste zorgverleners op aangesloten zijn. Natuurlijk is het ook een optie om dit document aan jou als patiënt te sturen.

Regelmatig, uit voorzorg, op de bank bij Fysiovenne voor het behandelen van mijn kuiten. Zo voorkom ik een blessure en kan ik mijn sportieve hobby's blijven doen. Een afspraak maken op korte termijn is altijd mogelijk.
Marco van Grevenbroek

Wordt echografie vergoed?

Ja, de afspraak voor echografie wordt vergoed vanuit jouw aanvullende zorgverzekering. Ook als je bij ons een eenmalige afspraak maakt voor echografie. De afspraak wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, en drukt daarom ook niet op jouw eigen risico. Mocht je echter niet of onvoldoende verzekerd zijn, versturen we je een particuliere factuur voor echografie.

  • -Bij patiënten die bij ons onder behandeling zijn, reken we daar het tarief van een reguliere  afspraak (heet officieel “zitting”) voor.

 

  • – Bij patienten die alleen een eenmalige afspraak voor echografie inplannen, rekenen we een apart tarief voor een “eenmalig fysiotherapeutisch consult”.

 

Zie voor een volledig overzicht van onze tarieven en vergoedingen op deze pagina.

 

Meteen een eerste afspraak maken?

Ervaar het gemak van het online plannen van een afspraak of bel/app ons voor de eerstvolgende mogelijkheid.

Afspraak maken