Down
Terug naar het overzicht

Dry needling

Dry needling is vrij onbekend, maar wordt steeds meer, ook door Rozanne, Kirsten, Fransje en Dennis, bevoegd toegepast.

Dry needling is een efficiënte behandelmethode voor bepaalde specifieke pijn en stijfheid van spieren waarbij gebruik wordt gemaakt van “trigger points”. Dry neerlig is het inbrengen van een ‘droge’ (acupunctuur) naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Het resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit in de betrokken spieren en gewrichten.

Vaak wordt dry needling uitgevoerd als aanvulling op een manuele behandeling en zorgt er voor dat de spieren dieper geprikkeld kunnen en specifieke aangesproken kunnen worden. De spieren zullen na de behandeling in eerste instantie juist wat stijver aanvoelen, maar herstellen uiteindelijk beter en sneller.

Wanneer passen we dry needling toe?

Dry needling kan op iedere plek in het lichaam even gemakkelijk worden toegepast, het hangt er dus ook zeker vanaf waar de blessure zich voordoet of we over zullen gaan tot dry needling. Daarnaast is het voor veel mensen ook een vreemd idee dat er een naald in het lichaam geplaatst wordt. We leggen vooraf goed uit hoe het werkt, de voor -en nadelen, en wat je kunt verwachten. Vervolgens vragen we je om jouw toestemming om dry needling te mogen toepassen.

Dry needling is een fysiotherapeutische behandeling en wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

 

 

Dry needling specialisten Fysiovenne:

Rozanne Knibbe (06-46158874 rozanne@fysiovenne.nl)

Kirsten Vos (06-83940533 kirsten@fysiovenne.nl)

Dennis Hurkmans (06-12038843, dennis@fysiovenne.nl)

 

Wanneer je online een afspraak maakt, is het goed om bij “specialisatie” aan te geven dat je graag bij een collega wilt die dry needling bevoegd kan aanleggen.

Meteen online een afspraak maken?

Je kunt altijd binnen 24 uur bij ons terecht. Vul daarom direct het afspraak formulier in en geef aan welk moment en collega jouw voorkeur heeft.

Afspraak maken