Down
Terug naar het overzicht

Dry needling

Op zoek naar een Fysio in Purmerend die Dry needling toepast? Bij Fysiovenne wordt Dry needling door Rozanne, Kirsten, Marianne en Dennis, bevoegd toegepast. We doen dit als het een waardevolle aanvulling is op de manuele behandeling. We rekenen hier geen extra kosten voor.

Dry needling is een efficiënte behandelmethode voor bepaalde specifieke pijn en stijfheid van spieren waarbij gebruik wordt gemaakt van “trigger points”. Dry neerlig is het inbrengen van een ‘droge’ (acupunctuur) naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Het resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit in de betrokken spieren en gewrichten.

Vaak wordt dry needling uitgevoerd als aanvulling op een manuele behandeling en zorgt er voor dat de spieren dieper geprikkeld kunnen en specifieke aangesproken kunnen worden. De spieren zullen na de behandeling in eerste instantie juist wat stijver aanvoelen, maar herstellen uiteindelijk beter en sneller.

Wanneer passen we dry needling toe?

Dry needling kan op iedere plek in het lichaam even gemakkelijk worden toegepast, het hangt er dus ook zeker vanaf waar de blessure zich voordoet of we over zullen gaan tot dry needling. Daarnaast is het voor veel mensen ook een vreemd idee dat er een naald in het lichaam geplaatst wordt. We leggen vooraf goed uit hoe het werkt, de voor -en nadelen, en wat je kunt verwachten. Vervolgens vragen we je om jouw toestemming om dry needling te mogen toepassen.

Dry needling is een fysiotherapeutische behandeling en wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

 

 

Maak nu een afspraak met een van onze topfysio's in onze praktijk in Purmerend Weidevenne

Maak direct online, telefonisch (0299-472951) een afspraak met een van onze topfysio’s van onze praktijk in Purmerend Weidevenne. aan de hand van uw blessure en uw agenda proberen we de juiste match voor u te maken en plannen we je in voor een eerste afspraak (intake & onderzoek).

Wanneer je online een afspraak maakt, is het goed om bij “specialisatie” aan te geven dat je graag bij een collega wilt die dry needling bevoegd kan aanleggen.

Meteen een eerste afspraak maken?

Ervaar het gemak van het online plannen van een afspraak of bel/app ons voor de eerstvolgende mogelijkheid.

Afspraak maken